Kahramanmaraş Gıda İhtisas OSB 2023 Yılı Yatırım Programına Alındı

Türkoğlu ilçesinde kurulma çalışmaları son hız devam eden Kahramanmaraş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR müjdeli haberi verdi. Başkan GÜNGÖR, “Gıda OSB’mizin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2023 yılı Yatırım Programına alınmasıyla birlikte projenin daha hızlı faaliyete geçmesini sağlayacak. Bu vesileyle binlerce kişinin istihdamına olanak sağlayacak bu projenin ülkemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkoğlu ilçesinde kurulma çalışmaları son hız devam eden Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için büyük bir önem arz eden müjdeyi verdi. Başkan Güngör “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 15 Ocak 2023 tarih ve 32074 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanmasıyla OSB’miz 2023 yılı Yatırım Programına, Organize Sanayi Bölgemizin 80 hektar alana sahip alanın alt yapısının (yol, kanalizasyon, su, yağmursuyu ve elektrik) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle yapılması için yatırım programında yer aldı. İlimizin hem gıda üretiminde hem de ekonomik olarak kalkınması için önemli olan bu yatırımın şehrimize kazandırılmasıyla binlerce kişinin istihdamını sağlayacak bu projenin Kahramanmaraş’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gelişmelerin ardından OSB müteşebbis heyeti hem Yatırım Programını değerlendirmek hem de yapılacak iş ve işlemler konusunda yol haritasını belirlemek için 18.01.2023 tarihinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda 2023 yılı 1. Müteşebbis heyeti toplantısı düzenledi. Paydaş kurum temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Müteşebbis Heyet Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Arif ŞEN, OSB’nin kuruluşu için yapılan son gelişmelere değindi. Başkan ŞEN konuşmasında;  “2023 yılı Yatırım Programının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu Yatırım Programı ile birlikte OSB’mizi yatırımcılara kavuşturmak için daha hızlı bir şekilde bitireceğimize inanıyorum. Ayrıca müteşebbis üyeleri ile birlikte yaptığımız görüşmeler sonucunda OSB’miz için önemli konulardan biri olan 80 hektarlık taşınmazın, 09.11.2022 tarihinde Kahramanmaraş Gıda OSB’ye devir işlemini gerçekleştirdik. İmar ve parselasyon çalışmalarımız için nihai hale getirdik. Parselasyonlarımızı en yakın zamanda yatırımcılarımızla buluşturacağız ”dedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*